HISTORIE OG FAKTA

Anne-Berit Bølgen Halvorsen

Anne-Berit Bølgen Halvorsen etablerte Suzukifiolinistene i 1988 og ledet gruppen frem til våren 2021. Hun har studert i 6 år ved Griegakademiet, med piano og fiolin som hovedinstrumenter. Hun har senere studert suzukimetodikk i Danmark. Hun underviser nå ved Oslo kulturskole og Norges Musikkhøgskole.

Suzukifiolinistene har som gruppe eksistert siden 1988. Gruppen ble organisert med eget styre i 1993, og som orkester og medlem av UNOF i 2004. Gruppen har gjennom årene vært tilknyttet Bærum kulturskole, Barratt-Dues musikkinstitutt og er nå tilknyttet Oslo kulturskole.
  
Anne-Berit har vært leder for Norsk Suzukiforbund siden starten i 1999 og frem til 2020.
I samarbeid med Norsk Korpsforbund har Anne Berit gitt ut ”Rett på musikken”, samt rytme- og notelære. Hun har gitt ut ”Feleleken”, ”Lek for livet”, ”Julelys”, ”Julestjerner”, ”Attekatte Rytme”, lærebokserien ”Midt i Blinken” for fiolin  og «Noteleken» på Norsk Musikkforlag.Suzukifiolinistene består i dag av 30 barn i alderen 7 – 19 år. Barna begynner å spille allerede som 3-4 åringer etter Suzukimetoden. Undervisningen er de første årene gehørbasert, uten noter, men etter hvert som barna blir eldre, blir også noter en naturlig del av undervisningen.

 

Suzukifiolinistene tilbyr ukentlig gruppeundervisning fordelt i grupper med ulik alder og nivå. Undervisningen gis fredags ettermiddag i Gamle Aker menighetshus. Ved siden av gruppeundervisningen har barna sine ukentlige individuelle timer enten gjennom ulike kommunale musikk- og kulturskoler, eller privat.

| | | Next → |