HISTORIE OG FAKTA

Gruppen består av ca. 30 barn i alderen 3 – 20 år og  de fleste barna begynte å spille allerede som 3-4 åringer etter Suzukimetoden.

Gruppen ble opprettet i 1988  av Anne-Berit Halvorsen. Hun ledet gruppen i over 30 år frem til hun pensjonerte seg i 2020.  Fra januar 2021 til juni 2022 var Mona Anita Nesse leder for Suzukifiolinistene. Fra høsten 2022 har Camilla Rognes overtatt som dirigent, og har sammen med Mona Anita Nesse ansvaret for å videreutvikle gruppen.

Gruppen spiller flere konserter i året, har seminarer og drar på turer. Før jul 2022 hadde vi forestilling på Riksscenen sammen med Synnøve Brøndbo Plassen og Vegar Vårdal.

Vi spiller mest Suzukirepertoar, men har også fokus på folkemusikk. Innimellom bruker  vi også annet repertoar og spiller kammermusikk.

Fra 2021 er gruppen med på et veldig spennende prosjekt kalt «Folkemusikk i Vesterled» med Vegar Vårdal, der vi  samarbeider med grupper fra Færøyene, Shetland og Island og lærer folkemusikk fra alle landene.

Tidligere har vi hatt gleden av å samarbeide med artister som Brass Bros., Eli Rygg og andre fra Barne-TV, Wolfgang Plagge m.fl. Gruppen har vært profilert i aviser, radio, TV og tidsskrifter. De har i mange år hatt et nært samarbeide med Arve Tellefsen og har bl.a. spilt i forbindelse med Oslo Kammermusikkfestival i en årrekke. Suzukifiolinistene har spilt ved flere statsbesøk og for Kongefamilien ved mange og ulike anledninger, bl.a. var de invitert til slottet julen -99.

Gruppen har vært profilert i aviser, radio, TV og tidsskrifter.

Vi har grupper på fire forskjellige nivåer, og øver ukentlig sentralt i Oslo. Barna begynner å spille allerede som 3-4 åringer etter Suzukimetoden. Undervisningen er de første årene gehørbasert, uten noter, men etter hvert som barna blir eldre, blir også noter en naturlig del av undervisningen.

GRUPPENS HISTORIE

Suzukifiolinistene har som gruppe eksistert siden 1988, da den ble etablert av Anne-Berit Bølgen Halvorsen, som ledet gruppen frem til våren 2021. Gruppen ble organisert med eget styre i 1993, og som orkester og medlem av UNOF i 2004. Gruppen har gjennom årene vært tilknyttet Bærum kulturskole, Barratt-Dues musikkinstitutt og er nå tilknyttet Oslo kulturskole.

Anne-Berit Bølgen Halvorsen har studert i 6 år ved Griegakademiet, med piano og fiolin som hovedinstrumenter. Hun har senere studert Suzukimetodikk i Danmark. Hun underviser nå ved Oslo kulturskole og Norges Musikkhøgskole.

Anne-Berit har vært leder for Norsk Suzukiforbund siden starten i 1999 og frem til 2020.

I samarbeid med Norsk Korpsforbund har Anne Berit gitt ut ”Rett på musikken”, samt rytme- og notelære. Hun har gitt ut ”Feleleken”, ”Lek for livet”, ”Julelys”, ”Julestjerner”, ”Attekatte Rytme”, lærebokserien ”Midt i Blinken” for fiolin  og «Noteleken» på Norsk Musikkforlag.